Stadionul Wembley va fi vândut unui miliardar american

Celebrul stadion Wembley, cunoscut ca fiind și casa fotbalului englez, ar putea fi vândut miliardarului american Shahid Khan contra sumei de 600 de milioane de lire sterline în cazul în care afacerea va beneficia de un sprijin total în cadrul Asociației de Fotbal din Anglia.

Asociația fotbalului și Khan au convenit asupra unei înțelegeri în zilele recente, informează Financial Times, citând câteva persoane familiarizate cu această chestiune. Vânzarea are însă nevoie de aprobare din partea celor 10 membri ai consiliul de administrație al asociației pentru a putea fi dusă la bun sfârșit, dar un număr mic de membri încă nu au indicat ca vor avea o atitudine favorabilă.

Cu toate că afacerea are sens economic, unii membri ai consiliului ar putea da un vot emotiv și, astfel, să împiedice aprobarea vânzării. Asociația nu a dat încă un răspuns la solicitarea de comentarii.

Khan a inițiat discuții pentru cumpărarea stadionului Wembley de la Asociație încă din luna aprilie. Miliardarul pakistanez de origine americană deține echipa fotbal West London și echipa de fotbal american Jacksonville Jaguars.

Acordul convenit între Asociație și Khan include limitări operaționale, potrivit unor persoane familiarizate cu termenii și condițiile. Acestea includ că niciun sponsor nu poate obține drepturi de „titlu”, cum ar fi redenumirea stadionului sau adăugarea unei mărci corporative alături de cea a Wembley – condiții care sunt în mare măsură o continuare a restricțiilor existente asupra utilizării stadionului.

De asemenea, Asociația va avea drept de veto în privința sponsorilor, cu o serie întreagă de companii fiindu-le interzisă asocierea cu stadionul printre care operatori de pariuri, companii de armament și altele.

În plus, Khan nu va putea să pună stadionul ca gaj pentru împrumuturi și, în cazul în care va vinde stadionul cu o sumă mai mare decât cea cu care l-a cumpărat, va fi obligat să împartă profitul cu Asociația.

Articolul precedentRomânia nu mai este competitivă și este lipsită de predictibilitate, avertizează FIC
Articolul următorProbleme pe Wall Street după ce Federal Reserve a ridicat dobânda la dolar

Comments are closed.