Primăria Capitalei vrea să impună o taxă separată, independent de restul țării, care îi vizează strict pe proprietarii ce dețin mașini cu motoare mai mari 2 litri.

Primăria Capitalei intenționează să majoreze impozitul pentru mașini începând din 2020, însă afectați vor fi doar șoferii care dețin mașini cu motoare de peste 2.0 litri.

Primăria Capitalei a publicat în această săptămână un proiect de hotărâre cu privire la nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020.

Actul prevede o majorare a taxelor și impozitelor cu 4,6%, ca urmare a unei prevederi din Codul Fiscal care permite primăriilor să mărească taxele locale în funcție de inflația anuală din România.

Printre numeroasele taxe și impozite care ar urma să fie ajustate se numără și impozitul pentru mașini, care este calculat în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, în praguri de câte 200 cmc.

Potrivit propunerilor făcute de oficialii Primăriei, impozitul pentru mașinile cu motoare de cel mult 1.600 cmc ar urma să rămână neschimbat, de 8 lei pentru fiecare 200 cmc. În plus, cei cu motoare între 1.601 și 2.000 cmc ar urma chiar să plătească mai puțin, și anume 19 lei pentru fiecare 200 cmc în loc de 20 de lei pentru fiecare 200 cmc.

Creșteri vizibile vor fi însă remarcate de șoferii cu mașini cu motoare de peste 2.000 cmc și în special de cei care dețin mașini cu motoare de peste 3.000 cmc.

Pentru moment, proiectul este în dezbatere publică până în 1 aprilie, iar apoi va fi votat în Consiliul General al Municipiului Bucureștiului înainte de a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Articolul precedentAmendă uriaşă pentru una dintre cele mai mari bănci europene
Articolul următor110 oameni rămân fără loc de muncă după închiderea unei fabrici din Sfântu Gheorghe