Hidroserv SA – Societatea de Servicii Hidroenergetice, este pregătită pentru intrarea în reorganizare. În acest moment, compania se află într-o situație stabilă, de breakeven, în urma derulării unui proces de restructurare, inclusiv a personalului.

Suntem pregătiți pentru depunerea unui plan de reorganizare al Hidroserv SA până la finalul anului, iar capacitatea operațională a societății, personalul supra-calificat și încheierea unui nou acord cadru vor crea premisele necesare restructurării societății. În perioada următoare vor începe negocierile cu Hidroelectrica pentru încheierea unui nou acord cadru care să prevadă prestarea serviciilor de mentenanță de către Hidroserv și care este imperios necesar pentru succesul redresării companiei.” subliniază Adrian Lotrean, Senior Partner CITR.

Compania deține baza materială și dotările necesare pentru asigurarea serviciilor de mentenanță și capacitatea operațională de a derula lucrări de investiții și modernizări a hidroagregatelor, numai în 2018 executând două lucrări importante de modernizare la centrala de la Berești, județul Bacău, și la cea de la Călimănești, județul Vâlcea.

Hidroserv SA este singura companie din industrie calificată să sigure servicii de mentenanță pentru activele companiei Hidroelectrica. Societatea a fost înființată în 2013 ca urmare a unui proces de fuziune prin contopire a opt filiale ale societății: Bistrița, Cluj, Curtea de Argeș, Hațeg, Porțile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeș și Slatina, cu scopul de a asigura servicii de mentenanță și modernizare pentru Hidroelectrica SA, a cărei filială este. Societatea, aflată în prezent în perioada de observație în portofoliul CITR a intrat în insolvență ca urmare a acumulării de datorii către furnizorii acesteia.

Articolul precedentGigantul aeronautic Airbus ia în calcul să renunţe la finalizarea construcţiei fabricii de elicoptere din Braşov
Articolul următorLotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi deschis doar pentru vehicule mici și cu viteză limitată