Situație critică în Kuwait, ca urma a prăbușirii cotațiilor internaționale ale petrolului, pe fondul crizei economice provocate de pandemie. Ministrul Finanţelor a anunțat că mai are doar 7 miliarde de dolari în trezorerie și din toamnă există riscul să nu mai poată fi plătite salariile bugetarilor. 

Ministrul Finanțelor, Barak Al-Sheetan, a anunțat Parlamentul că trezoreria mai dispune de lichidităţi în valoare de 6,6 miliarde de dolari, aproximativ 2 miliarde de dinari, în condițiile în care cheltuielile lunare ale Guvernului sunt de circa 1,7 miliarde de dinari.
În aceste condiții, a avertizat oficialul arab, din noiemnbrie nu vor mai fi bani pentru plata salariilor bugetarilor, dacă preţul petrolului nu îşi va reveni şi dacă Kuwaitul nu se va putea împrumuta. parlamentul are în discuție un proiect legislativ care să permită guvernului să împrumute peste 65 de miliarde de dolari, pe o perioadă de 30 de ani, potrivit oilprice.com.
Deficitul bugetar al Kuwaitului a crescut cu 70% în ultimul an fiscal, iar Guvernul estimează că în martie anul viitor se va dubla.
Articolul precedentCompania de Autostrăzi explică modificările aduse proiectului Autostrăzii Ploiești-Brașov
Articolul următorOrban: Pensiile nu se pot dubla, PSD își bate joc de români și riscăm să fim retrogradați economic