Scumpirile din ultima perioadă au făcut ca unele alimente considerate până nu de mult banale să devină adevărate produse „de lux”. Confruntate și cu un val crescut de furturi pentru aceste alimente, din cauza prețului mare, o serie de magazine au instalat sisteme antifurt pe ele.

Românii au de suportat în continuare scumpiri uriașe, iar unele produse de bază precum untul sau brânza au ajuns alimente de lux, intrucât prețurile lor au crescut chiar și cu 50%! Mai multe lanțuri de magazine vând aceste produse cu sisteme antifurt.

Specialiștii spun că în acest moment sunt tot mai multe magazine care au apelat la această măsură în condițiile în care, în ultimul an, a crescut numărul furturilor din magazine. Vorbim în special despre alimetele de bază, pentru că acestea sunt cele care s-au scumpit cel mai mult. Spre exemplu, untul este mai scump acum cu aproximativ 40%. De altfel, produsele lactate au devenit adevărate „trofee” pentru hoți: untul, brânza, cașcavalul sunt principalele produse pe care au fost instalate aceste sisteme antifurt în magazine.

Datele oficiale vin să confirme scumpirile la alimente, dintre care lactatele dețin locurile fruntașe

Conform datelor oficiale, în ultimul an brânza s-a scumpit cu aproape 32%, pentru lactate sau alte produse derivate din lapte plătim mai mult cu 30%. Legumele și conservele de legume ocupă, de asemenea, locuri de frunte în topul scumpirilor: acum plătim mai mult cu 22,24% pentru acestea.

Demn de notat este faptul că nu doar alimentele de bază au fost dotate cu aceste sisteme antifurt, ci și produsele nealimentare precum pasta de dinți, săpunul sau șamponul se vând cu aceste produse instalate.

Articolul precedentApar primele semne ale recesiunii – O mare economie a Europei s-a contractat în mod neașteptat în trimestrul patru
Articolul următorRecord în Portul Constanța: Cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime românești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau