Securities and Exchange Commission (SEC), supraveghetorul pieței americane de capital, a cerut interdicție timp de trei ani, pentru președintele companiei Tesla, de a mai ocupa vreo funcție executivă la o companie publică.

În urma scandalului de pe piața bursieră, Tesla va plăti o amendă de 40 milioane dolari, din care 20 de milioane Musk, după ce președintele companiei a decis delistarea companiei de pe bursă și a făcut declarații considerate false.

Musk a fost dat în judecată de SEC pentru scandalul privind delistarea Tesla, fiind acuzat de declarații „false și înșelătoare”, respectiv că a susținut fără acoperire faptul că deține fonduri pentru a transforma Tesla în companie privată, potrivit Profit.ro  https://www.profit.ro

SEC a cerut interdicție pentru CEO-ul Tesla de a mai ocupa vreo funcție executivă la o companie publică. Acordul încheiat acum între Tesla și SEC prevede plata unei amenzi de 40 milioane dolari și renunțarea de către Elon Musk la rolul de președinte pentru cel puțin trei ani.

Elon Musk poate rămâne director executiv, iar viitorul președinte al Consiliului de Administrație va trebui să îi supravegheze mai bine comunicațiile.

Tesla și Musk vor plăti câte 20 milioane dolari. Anterior, directorul SEC Stephanie Avakian a declarat în cadrul unei conferințe de presă că declarația lui Musk, făcută pe Twitter, privind delistarea Tesla, a fost falsă și înșelătoare, el neavând, de fapt, nicio bază.

Articolul precedentFirmele oferă 31.894 locuri de muncă la nivel național
Articolul următorDezmățul bugetar se răzbună: La iarnă vom avea căldură și iluminat pe datorie

Comments are closed.