Șeful Gazprom, Alexei Miller, locuiește probabil în cea mai scumpă casă din Rusia, un palat de 240 de milioane de dolari, într-un cartier rezidențial exclusivist de lângă Moscova. Dezvăluirea este făcută de portalul independent Proekt, care a publicat o anchetă realizată în colaborare cu echipa dizidentului Alexei Navalnîi.

Miller și soția sa Marina Entaltseva, fostă secretară a lui Vladimir Putin, locuiesc într-un uriaș palat alb, cu trei etaje și o cupolă uriașă, în mijlocul unui domeniu de aproape 7 hectare, arată Proekt.media.

În mod oficial, clădirea monumentală, construită de compania lui Ziyad Manasir, cândva cel mai mare antreprenor de construcții al Gazprom, aparține statului.

Faptul că șeful Gazprom locuiește acolo este dovedit de mai multe indicii clare. În primul rând, din datele privind coordonatele zborurilor lui Miller; când acesta aterizează din călătorii pe aeroportul Ostafievo de lângă Moscova, un elicopter al companiei îl duce la locația respectivă, conacul având și heliport. În al doilea rând, o serie de cheltuieli pentru clădire au fost făcute de soția oligarhului.

Toate detaliile pot fi citite in ancheta Proekt.

Articolul precedentA fost semnat contractul de execuție pentru lotul 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău
Articolul următorDocumentul care arată că urmează o criză alimentară la nivel planetar