Şeful Ford România a declarat că i-a avertizat pe premierul Viorica Dăncilă şi pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc să prezinte un plan precis, pe care să-l şi respecte, privind realizarea drumului expres Craiova – Piteşti. Soicitarea a venit ca urmare a faptului că cei doi l-au anunţat că sunt întârzieri la realizarea proiectului, într-un interviu pentru RFI România. 

Șeful Ford România, compania cu sediu la Craiova, a declarat într-un interviu pentru RFI, că a venit vremea ca guvernul să treacă de la vorbe la fapte. ”Am investit 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova. Vom analiza exact ceea ce fac autoritățile române în materie de infrastructură, după care vom decide cum și unde ne vom investi banii”, a avertizat britanicul Ian Pearson, CEO-ul Ford România.

Pearson a cerut Guvernului date foarte clare și precise, dar și respectarea calendarului asumat.

”Trebuie să depășim nivelul coversației și să ajungem la chestiuni practice. E ca orice altă etapă a afacerii. Trebuie să fie bazată pe ceea ce vedem. Trebuie să fie acțiuni, nu cuvinte. (…) Dar, mai important, vom discuta despre când va începe construcția și când va fi utilizabil drumul pentru camioane.”, a afirmat directorul general al producătorului auto, în interviul pentru RFI.

Criticile vin în condiţiile în care construcţia drumului expres Craiova-Piteşti ar putea dura mult mai mult decât au estimat, iniţial, autoritătile, deoarece Compania de Drumuri va trebui să reia, parţial, licitaţiile pentru selectarea firmelor executante.

Compania Ford a anunţat că ar putea produce până la 1.000 de autoturisme pe zi, dar nu o face pentru că, din cauza drumlui prost între Craiova şi Piteşti nu le poate livra în timp util.

 

Articolul precedentEconomia Chinei, creștere peste așteptări
Articolul următorVânzările auto din România, împotriva trendului din Europa