Anul 2019 a adus o presiune mai intensă a politicului asupra Consiliului Concurenţei, dar şi o agresivitate din partea mediului de afaceri, iar totul a culminat cu o multinaţională, care a ameninţat public instituţia, ceea ce a făcut şi în privat, la mine în birou, a declarat, marţi, preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, informează Agerpres.

„A fost un an 2019 cu activitate foarte intensă în care multe lucruri au mers bine(…)Avem presiunea politică, care a fost clar mai intensă decât în alţi ani. Nu e ceva surprinzător, ne întristează, dar nu ne surprinde.

Vedem o agresivitate şi din partea mediului de afaceri, fie că vorbim despre firmele mai vechi, cu năravuri din anii „90, când au pornit ele la drum, dar vedem genul acesta de comportament şi de la firme din industrii noi, ceea ce mi s-a părut ciudat. Avem oameni tineri, noi, la care te aşteptai să se comporte ca în secolul 21, fără metehnele din perioada de tranziţie.

Totul a culminat cu o multinaţională care a ieşit public şi a ameninţat Consiliul Concurenţei, ceea ce făcut şi în privat, la mine în birou”, a spus Chiriţoiu, la un eveniment de specialitate.

Acesta a adăugat că, în viziunea sa, astfel de comportamente nu sunt tolerate în ţările din care provin aceste companii străine.

Articolul precedentDacia frânează pe piața europeană
Articolul următorLeul, umilit de principalele valute. Prețul aurului a explodat