Șeful Autorității pentru protecția Consumatorului, Horia Constantinescu, acuză compania Blue Air că lansează dezinformări, în scopul de a se victimiza, după ce a anunțat anularea tuturor decolărilor de pe aeroporturile din România. În exclusivitate la Realitatea Plus, Constantinescu a afirmat că nu exclude varianta ca această criză să fi fost planificată, iar Blue Air nu și-ar fi achitat datoriile cu bună știință.

„Sunt petarde și fumigene lansate de o companie vinovată de neplata unor sume importante către peste 70 de mii de pasageri, cărora li se adaugă acum câteva mii în perioada aceasta, de când au reținut aeronavele la sol. Din punctul meu de vedere, decizia nu are pertinență, pentru că taxele de care vorbește Min. Mediului sunt datoare bugetului, nu sunt facultative. Compania trebuie să ia în calcul toate aceste cheltuieli”, a afirmat Horia Constantinescu, președintele ANPC, în direct la Realitatea Plus.

Șeful ANPC a amintit că instituția pe care o conduce a făcut și sesizări pe linie penală, în urma cu o mai bine de o lună, dar a precizat că nu poate dezvălui către ce structuri, urmând ca acestea să comunice public, „dacă vor considera necesar”.

REPREZENTANȚI AI BLUE AIR MI-AU VORBIT DESPRE O „IEȘIRE DIN SCENĂ” 

Pe de altă parte, Horia Constantinescu a afirmat că poate avea unele suspiciuni legate de modul în care a escaladat situația din momentul în care ANPC a annunțat sancțiuni împotriva Blue Air.

„Am avertizat compania că nu poate comercializa bilete pentru curse pe care nu este sigură că le poate duce la bun sfârșit si iată că nu ne-au ascultat. (…) Nu știu și nu pot face speculații despre noua companie care ar urma să preia activitatea Blue Air, dar pare să se confirme ce-mi spunea, în spatele ușilor închise, un reprezentant al companiei, că au pregătită o ieșire din scenă, ceea ce ne face să bănuim că a fost planificată din timp această tranziție, iar neplata unor drepturi către pasageri și către stat ar face parte din acest plan.

Nu fac nicio acuzație, remarc doar că cele spuse de reprezentantul companiei cu nonșalanță, că au alte aeronave, că se intenționează trecerea activității pe alte companii, iar aceste elemente, puse la cap la cap, pot indica și o intenție de a se ajunge în această situație”, a afirmat șeful ANPC, Horia

Articolul precedentO companie ungară și una irlandeză au oferte speciale pentru pasagerii Blue Air
Articolul următorȘeful Blue Air: Cred că vom avea azi o soluție de deblocare a conturilor. Opiniile personale ale unor oficiali ne-au făcut rău