Șeful ANAF, Lucian Heiuș, susține că ar fi primit amenințări cu moartea, în urma numeroaselor controale demarate de instituție. De altfel, în primele 8 luni ale acestui an, încasările ANAF au crescut cu peste 20%.

Șeful ANAF sustine ca a primit mai multe telefoane de amenințare din cauza controlalelor. El a precizat că amenințările au fost făcute de când Fiscul a început controale la persoanele fizice.

Lucian Heiuș a anunțat că nu este speriat de aceste amenințări și că ANAF va continua controalele începute din vară pentru a fi atinsă ținta pentru acest an. Încasarile au crescut peste 20 la suta, dupa ce ANAF a identificat 500 de mii de persoane fizice diferente uriase intre veniturile declarate si cele reale.

”Dacă ne comparăm cu veniturile realizate anul trecut, avem o creştere de 22,4 la sută, ca indice nominal, iar 12,5 ca indice real, ţinând cont şi de inflaţie şi creştere economică. Practic, în 8 luni de zile am reuşit să aducem la bugetul de stat 246,2 miliarde de lei, iar ca urmare a ultimei rectificări bugetare, până la finalul anului, total încasări pe care trebuie să le realizeze ANAF se cifrează undeva în jur de 375,9 miliarde de lei”, a anunțat Lucian Heiuş la un post TV.

Lucian Heiuș a surprins în urmă cu aproape 4 luni, când a anunțat începerea controalelor ANAF de la 1 iulie. El a declarat atunci că vor fi făcute controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane.

Beiuș declara atunci că Fiscul a descoperit diferențe de 20 de miliarde de euro între veniturile estimate și veniturile declarate de circa 560.000 de persoane și va verifica, în viitor aceste sume. El a precizat că inspectorii își vor lua informații din orice loc, inclusiv de pe Facebook.

Articolul precedentScumpiri de coșmar – Pâinea costă triplu și este în topul majorărilor de prețuri din această perioadă
Articolul următorPericolul uriaș și mai puțin cunoscut cauzat de creșterea masivă a dolarului – Ar putea provoca o criză financiară sau economică