Șefa Casei de pensii din Brașov, anunț ferm pentru vârstnici: Pensiile se plătesc, sunt asigurate prin Constituție

    Un mesaj liniștitor al șefei Casei de Pensii din Brașov, Diana Itu, vine după controversa de zilele trecute. Nu există niciun pericol, pensiile vor fi virate și vor fi plătite în continuare, a precizat directorul executiv al Casei Județene de Pensii din Brașov. Este un drept asigurat de Constituție, a adăugat aceasta. 

    Discuțiile au avut loc în contextul în care natalitatea este extrem de scăzută în România și a scăzut și ponderea persoanelor apte de muncă. 

    „Așa ceva nu există, pensiile sunt garantate de însăși Constituția României, sistemul de pensii e asigurat din bugetul de stat. E adevărat, acestea sunt niște date cu care ne confruntăm, atât de la statistica privind natalitatea, cât și de la casa de pensii privind situația cu pensionarii și toate problemele din acest domeniu. Nu au de ce să se îngrijoreze, repet, pensiile se plătesc și se vor plăti în continuare, pensiile sunt asigurate în România prin Constituție. Nu avem niciun motiv de îngrijorare că aceste pensii nu vor mai putea fi plătite, nu există”, a declarat șefa Casei de pensii din Brașov. 

    Articolul precedentDupă ce FED a mărit dobânda, Banca Centrală Europeană ar urma să anunțe o nouă majorare
    Articolul următorLegea „fără plăți cash” ajunge la vot final în Parlament. Ce se întâmplă cu salariile a sute de mii de români?