Șefa ANAF scoate biciul. Subalternii din Fisc, puși să scoată bani din piatră seacă

Un nou semnal al foamei uriașe de bani la buget. Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, își somează subalternii să prezinte urgent planuri de depăşire a cotelor de colectare.

 

Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, a trimis luni o circulară către direcțiile regionale ANAF, către Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili și către Direcția Generală de Executări Silite-Cazuri Speciale.

Șefilor de direcții li se cere să transmită la cabinetul președintei ANAF până a doua zi la ora 11.00 planuri de măsuri detaliate pentru respectarea și eventual depășirea programului lunar de colectare a creanțelor,

Documentul a fost prezentat miercuri de senatorul liberal Florin Cîțu, care remarcă absurdul situației că Fiscul vrea colectare suplimentară ca urmare a scumpirilor din ultimul an.

Potrivit circularei (vezi documentul mai jos), vor trebui detaliate şi sumele estimate a fi colectate suplimentar, ca urmare a evoluţiei unor indicatori macroeconomici (inflaţie, creşterea consumului, etc), precum şi sume estimate a fi recuperate ca rezultat al măsurilor propuse pentru eficientizarea activităţii de executare silită.

Florin Cîţu a comentat mesajul șefei ANAF ca fiind semnalul dezastrului de la buget:

Gaura imensa la buget, confirmata din nou. Dovada ca PSD+ALDE au premeditat cresterea inflatiei.
ANAF cere plan de colectare suplimentara ca urmare a cresterii preturilor. Asta da guvern ticalos.

Iar ticalosia nu se opreste aici. Dragnea si Tariceanu vor sa colecteze suplimentar de la cei pe care ii executa silit. Ce urmeaza, sa-i trimita sa lucreze la canal?”, screi Cîțu pe Facebook.

Circulara ANAF
Articolul precedentEurostat: România, creştere galopantă a datoriei guvernamentale
Articolul următorAngajații, veriga slabă pentru hackerii care atacă corporațiile