Un nou semnal al foamei uriașe de bani la buget. Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, își somează subalternii să prezinte urgent planuri de depăşire a cotelor de colectare.

 

Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, a trimis luni o circulară către direcțiile regionale ANAF, către Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili și către Direcția Generală de Executări Silite-Cazuri Speciale.

Șefilor de direcții li se cere să transmită la cabinetul președintei ANAF până a doua zi la ora 11.00 planuri de măsuri detaliate pentru respectarea și eventual depășirea programului lunar de colectare a creanțelor,

Documentul a fost prezentat miercuri de senatorul liberal Florin Cîțu, care remarcă absurdul situației că Fiscul vrea colectare suplimentară ca urmare a scumpirilor din ultimul an.

Potrivit circularei (vezi documentul mai jos), vor trebui detaliate şi sumele estimate a fi colectate suplimentar, ca urmare a evoluţiei unor indicatori macroeconomici (inflaţie, creşterea consumului, etc), precum şi sume estimate a fi recuperate ca rezultat al măsurilor propuse pentru eficientizarea activităţii de executare silită.

Florin Cîţu a comentat mesajul șefei ANAF ca fiind semnalul dezastrului de la buget:

Gaura imensa la buget, confirmata din nou. Dovada ca PSD+ALDE au premeditat cresterea inflatiei.
ANAF cere plan de colectare suplimentara ca urmare a cresterii preturilor. Asta da guvern ticalos.

Iar ticalosia nu se opreste aici. Dragnea si Tariceanu vor sa colecteze suplimentar de la cei pe care ii executa silit. Ce urmeaza, sa-i trimita sa lucreze la canal?”, screi Cîțu pe Facebook.

Circulara ANAF
Articolul precedentEurostat: România, creştere galopantă a datoriei guvernamentale
Articolul următorAngajații, veriga slabă pentru hackerii care atacă corporațiile