Noi schimbări în managentul ANAF, cele mai multe în Direcția Generală a Vămilor.

 

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Mihaela Triculescu, a schimbat conducerea în 19 structuri fiscale din cadrul agenției. Cele mai multe decizii au privit structura coordonată de vicepreședintele ANAF, Ștefan-Cosmin Doliș.

Astfel, au avut loc schimbări la nivelul conducerii pentru 19 structuri vamale, respectiv: la Direcția Generală a Vămilor, la nivelul Direcțiilor Regionale Vamale (trei directori executivi), cinci șefi Birou Vamal, un șef adjunct birou vamal la Birourile Vamale de Interior și nouă șefi birou vamal la Birourile Vamale de Frontieră.

ANAF asigură administrarea impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor venituri bugetare date prin lege în competența sa, aplică politica și reglementările în domeniul vamal și exercită atribuțiile de autoritate vamală, precum și controlul operativ și inopinat privind prevenirea, descoperirea și combaterea oricăror acte și fapte care au că efect evaziunea fiscală și fraudă fiscală și vamală, precum și a altor fapte date prin lege în competență să.

Direcția Generală a Vămilor funcționează în cadrul ANAF și are în atribuții coordonarea și îndrumarea la nivel teritorial a celor opt Direcții Regionale Vamale, în cadrul cărora sunt organizate 89 Birouri Vamale de Frontieră și Birouri Vamale de Interior, potrivit ziare.com.

Articolul precedentCalendarul pentru adoptarea bugetului pe 2019, aprobat. Votul final va fi dat vineri
Articolul următorBugetul schimbat la față. Ce listă de autostrăzi promite Guvernul