După ani de declin, producătorul spaniol reintră în forță în arena brandurilor din portofoliul Grupului Volkswagen. SEAT a încheiat cea mai bună lună aprilie din istoria sa. Vânzările mărcii au crescut cu 21% în luna aprilie.

Performanța din aprilie consolidează rezultatele primelor patru luni din an. Compania a livrat în această perioadă 189.300 automobile, ceea ce reprezintă o creștere de 19,3% față de același interval din anul trecut.

Vânzările în afara Europei au crescut cu aproape 25%, datorită succesului înregistrat în Africa de Nord.

La nivel mondial vânzările au crescut cu 21%, în luna aprilie, ajungând la un total de 50.100 automobile vândute (2017: 41.400). Cu acest volum, SEAT înregistrează cea mai bună lună aprilie din istoria sa, depășind recordul din anul 2000, de 45.100 automobile.

Vânzările cumulate în lunile ianuarie-aprilie 2018 arată volume-record, devansând cea mai mare cifră atinsă până acum, în anul 2000 (181.300 automobile). În total, marca a vândut 189.300 autovehicule la nivel mondial, ceea ce reprezintă cu 19,3% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017 (158.700).

“În luna aprilie am menținut un volum-record al vânzărilor. În Europa creştem peste evoluția generală a pieței, iar creșterea din afara Europei este chiar mai puternică, datorită evoluției pozitive din Algeria. Strategia de globalizare a mărcii SEAT oferă deja rezultate. Continuăm, de asemenea, să inovăm prin noi proiecte, cum ar fi platforma de vânzare pe internet, pe care am implementat-o în Norvegia. Acest proiect va fi folosit ca un incubator pentru elaborarea soluțiilor pe restul piețelor pe care suntem prezenți”, declară într-un comunicat al companiei, Wayne Griffiths, vicepreşedintele mărcii SEAT.

Cea mai mare creștere a vânzărilor au fost înregistrată, firesc, în Spania, urmată de piețele din Germania, Spania, Marea Britanie și Algeria.

Vânzările SEAT din Europa de Est au crescut cu 22,8% până la sfârșitul lunii aprilie, cumulând un total de 12.700 automobile livrate, datorită avântului luat de piețele din Republica Cehă, Slovacia și Slovenia.

Succesul comercial înregistrat de SEAT, și în special de modelele produse în fabrica din Martorell (Ibiza, Arona și Leon), permite companiei să mai angajeze 250 de persoane, începând cu 1 iunie, cu contract pe durată nedeterminată.

Acești angajaţi se vor alătura celor 265 de colegi care au fost angajați în lunile ianuarie și februarie ale acestui an. În prezent, în Martorell, se fabrică zilnic 2.300 de automobile, echivalând cu 95% din capacitatea maximă a fabricii.

SEAT face parte din Grupul Volkswagen, fiind singurul producător de autoturisme din Spania.

 

Articolul precedentBarilul de țiței, pe plus în această săptămână. Pericolul unei explozii a preţului carburanţilor, greu de evitat
Articolul următorÎn București se construiește puțin, ilegal și prost

Comments are closed.