Brandul spaniol Seat al grupului german Volkswagen a fost forţat să oprească producţia în urma demonstraţiilor din Barcelona, a informat presa din Spania, transmit Automotive News Europe şi Reuters.

 

 

Joi şi vineri, Seat a oprit liniile de producţie, în urma manifestaţiilor de protest în favoarea independenţei Cataloniei.

Conform publicaţiei spaniole La Vanguardia, cinci schimburi nu au lucrat în perioada menţionată, ceea ce a redus producţia cu 3.500 de maşini.

Seat a luat măsuri pentru a evita posibile întreruperi ale lanţului de furnizare şi probleme cu care s-ar putea confrunta angajaţii care trebuiau să ajungă la fabrica Martorell de la periferia Barcelonei.

Birourile Seat din Martorell au rămas deschise dar funcţionarilor li s-a acordat posibilitatea de a lucra de acasă, conform Agerpres.

Şi grupul auto nipon Nissan are o fabrică la Barcelona, care şi-a continuat activitatea deoarece este într-o zonă mai puţin afectată de demonstraţii, susţine La Vanguardia.

Condamnarea de către Tribunalul Suprem spaniol a nouă lideri separatişti catalani la pedepse grele cu închisoarea, între nouă şi 13 ani, a provocat un val de indignare în Catalonia, unde au avut loc săptămâna trecută ample manifestaţii de protest marcate de confruntări violente cu forţele de ordine, care s-au soldat cu sute de răniţi.

Articolul precedentDeficitul bugetar al României, la cota de avarie. Alertă la nivel UE
Articolul următorVeste bună: RADET are asigurat tot combustibilul pentru această iarnă