Începutul lunii aprilie vine cu o veste neplăcută pentru fumători: prețurile la țigări vor crește din nou. Începând cu data de 8 aprilie, se va aplica o majorare semnificativă, afectând buzunarele celor care fumează în mod regulat.

Ţigările se scumpesc din nou. Este a doua creștere a prețului în anul 2024.

British American Tobacco, unul dintre cei mai importanți producători de țigări din piață, va implementa o majorare de 1 leu pentru fiecare pachet de țigări. Această schimbare va afecta direct prețurile mai multor branduri populare, punând o presiune financiară suplimentară asupra consumatorilor.

Astfel, începând cu 8 aprilie, prețurile pentru branduri precum Pall Mall vor ajunge la 26,5 lei, în timp ce Kent Blue va costa 27,55 lei. Alte branduri, cum ar fi Rothmans Blue, Vogue și Viceroy Red, vor avea și ele ajustări de prețuri, variind între 26 și 28,5 lei.

În total, într-un interval de mai puțin de un an și jumătate, prețul țigărilor a crescut cu 4 lei pe pachet. Cu British American Tobacco controlând aproximativ 50% din piața locală a țigărilor şi cu schimbările de prețuri pe care le implementează au un impact semnificativ asupra consumatorilor.

Deși alți mari producători de pe piață, cum ar fi JTI și Philip Morris, nu au anunțat încă majorări de prețuri, se așteaptă ca aceștia să urmeze exemplul liderului de piață în curând. Astfel, consumatorii ar putea fi supuși unei creșteri generale a costurilor în viitorul apropiat.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentConsilier BNR, despre luxul din Capitală: Se datorează evaziunii fiscale
Articolul următorDoar 16% dintre români cred că firmele de asigurări sunt preocupate să îi despăgubească în caz de daună

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau