CNAIR vrea să schimbe din temelii sistemul de taxare pentru drumuri, motiv pentru care a lansat o licitație de peste 250 de milioane de lei. Nu se va mai plăti o taxă unică, pe zi, săptămână sau anual. 

CNAIR vrea să modernizeze sistemul electronic de tarifare pe drumurile publice. Dacă acest lucru va deveni realitate, șoferii ar putea fi taxați în funcție de timpul petrecut pe drum, dar și de numărul de kilometri parcurși.

Pentru a face posibil acest fapt, compania a lansat o licitație publică în valoare de peste 250 de milioane de lei. Este vorba despre o licitație pentru achiziționarea unui nou sistem de tarifare.

Sistemul ar urma să fac controlul tarifului de utilizare a infrastructurii rutiere (pe baza de timp – tip vinieta), cat si pe baza distantei parcurse, a autoturismelor.

Potrivit zf.ro,”noul sistem de tarifare va îngloba atât un mod de tarifare având la bază perioada de utilizare a infrastructurii rutiere (time-based) pentru autoturisme, autobuze, autocare şi autovehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) ≤ 3,5 tone cât şi un mod de tarifare în funcţie de distanţa parcursă (distance-based) pentru autovehiculele de transport marfă cu MTMA > 3,5 tone”.

De asemenea, în cazul autoturismelor, autobuzelor, autocarelor şi autovehiculelor de transport marfă cu (MTMA) ≤ 3,5 tone se va aplica şi un tarif de trecere (peaj) pentru utilizarea podurilor, tunelurilor şi trecătorilor de munte”, se arată în caietul de sarcini.

Licitația are termen de depunere a ofertelor data de 7 martie 2024. Pentru a deveni realitate, softul trebuie făcut și apoi implementat la nivel național.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40 și Noroc la tragerile de duminică, 28 ianuarie 2024
Articolul următorFMI începe vizita crucială la București. Experții internaționali vor face o reevaluare a situației macroeconomice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau