Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au scăzut în februarie cu 1,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, prima lor scădere anuală din iunie 2020 şi cea mai puternică scădere din noiembrie 2012, potrivit unui raport urmărit pe scară largă al societăţii de construcţii Nationwide, transmite CNBC. 

Preţurile au scăzut în februarie cu 0,5% comparativ cu luna precedentă, preţurile fiind acum cu 3,7% mai mici faţă de vârful atins august 2022, deoarece dobânzile creditelor ipotecare mai mari şi o criză a costului vieţii au continuat să descurajeze cumpărarea de case.

”Recenta serie de date slabe referitoare la preţurile locuinţelor a început cu turbulenţele pieţei financiare provocate de mini-bugetul anunţat de guvern la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut. În timp ce condiţiile pieţei financiare s-au normalizat cu ceva timp în urmă, activitatea de pe piaţa imobiliară a rămas redusă”, a spus economistul şef al Nationwide Robert Gardner, într-un comunicat de presă de miercuri.

Articolul precedentAUR anunță că piața românească a fost inundată de cereale ieftine și pline de pesticide din Ucraina și cere o anchetă oficială
Articolul următorGuvernul a aprobat proiectul de lege care interzice închirierea clădirilor cu risc seismic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau