În contextul viitoarelor campanii comerciale Black Friday sau Cyber Monday, Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 15 state, participă la campania internațională dedicată comercianților on-line ,,Vinde în siguranță”.

Demersul este cu atât mai important anul acesta, în condițile în care pandemia COVID-19 a determinat și mai mulți consumatori să se orienteze spre comerțul on-line. Aceasta implică și un risc mai mare de fraude cărora le pot cădea victime comercianții și cumpărătorii, deopotrivă.

Prin campania de conștientizare #SellSafe (#VindeÎnSiguranță), lansată miercuri, agențiile de aplicare a legii din 16 țări s-au alăturat Centrului European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al Europol și Merchant Risk Council, pentru a împărtăși sfaturi practice cu privire siguranța cumpărăturilor on-line.

Campania se desfășoară sub egida eComm2020 și vizează, în mod special, comercianții on-line, ajutându-i să identifice mai bine fraudele pe platformele lor și să ia măsuri pentru a-și proteja afacerea și clienții împotriva acestor atacuri.

Cum să vă protejați afacerea în mediul on-line:

• Cunoașteți-vă produsul: unele produse sunt mai riscante la vânzare ca altele. De exemplu, vânzarea articolelor mici, ușor de revândut, care au deja cerere mare, este mai riscantă decât vânzarea articolelor concepute personal.

• Cunoașteți-vă clientul: dacă acceptați plăți cu cardul și expediați bunuri valoroase către clienții dumneavoastră, este bine să știți către cine trimiteți articolele.

• Stabiliți un mijloc de plată sigur: procesatorul dumneavoastră de carduri vă poate sfătui. Alegerea unui mijloc de plată sigur va limita riscul de fraudă.

• Utilizați un serviciu de livrare de încredere: alegeți o metodă de livrare unde puteți fi siguri de manevrarea profesionistă a mărfurilor dumneavoastră și gestionarea corectă a disputelor privind livrarea.

Mai multe sfaturi despre cum să vă protejați pe dumneavoastră  și afacerea dumneavoastră împotriva fraudelor electronice găsiți aici:

https://www.europol.europa.eu/ecommerce/emerchants

Mai multe sfaturi generale despre cum să faceți cumpărături on-line în siguranță sunt disponibile aici: https://www.europol.europa.eu/ecommerce

 

Articolul precedentCartofii, chiria şi încălţămintea din piele s-au scumpit cel mai mult în luna octombrie
Articolul următorEnergia- cum stă România în ansamblul Uniunii Europene