Continuă scumpirile la pompă. Șoferii plătesc pentru un plin de combustibil mai mult decât luna trecută. Iar experții spun că majorările vor continua și în perioada următoare. Asta pentru că în vară, de la 1 iulie, vor crește iar accizele la carburanți.

Şoferii români plătesc tot mai mult pentru combustibil. Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5,1%. 

Acest lucru înseamnă că un plin de 50 de litri costă cu 17,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. 

În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru a crescut cu 3,4%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 12,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Prima scumpire notabilă a avut loc chiar în prima zi a anului, atunci când acciza a fost actualizată cu rata inflaţiei. De atunci, preţul a crescut. 

De la 1 iulie, va urma o altă creștere a prețului carburanților, tot pe baza actualizării accizei. 

Benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, în timp ce motorina se va scumpi cu 39 de bani pe litru. 

Luând în considerare preţurile actuale, chiar dacă până la 1 iulie nu va exista niciun fel de scumpire, ceea ce este puţin probabil, litrul de benzină ar depăşi 7,6 lei/ litru, iar cel de motorină ar ajunge la pragul de 8 lei/litru.

Taxele şi accizele ocupă o parte importantă în structura preţului carburanţilor, de aproximativ 40%.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentȘeful Casei de Pensii: „În urma recalculării, nicio pensie nu va scădea. Am pus clar o prevedere ca oamenii să nu sufere”
Articolul următorProtest masiv în București: peste 5.000 de sindicaliști din Sănătate vor picheta Guvernul, Palatul Parlamentului și două ministere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau