Scenarii crunte pentru români: vine apocalipsa financiară – Oficialii neagă GAURA bugetară

Intervenție de ultimă oră a șefului ANAF, în scandalul găurii din bugetul de stat. Lucian Heiuș neagă că ar fi așa.

Asta în contextul în care miniștrii recunosc că în ultima perioadă cheltuielile au fost tot mai mari, iar veniturile tot mai mici. Chiar și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a recunoscut că guvernul se confruntă cu acest scenariu că și că se ia în calcul un amplu plan de reducere a cheltuielilor.

S-a ajuns în această situație pentru că taxele și impozitele colectate la bugetul de stat au fost mult sub așteptările autorităților, o rechinoaște chiar și ministrul de Fiananțe. 

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a declarat, la fel ca ministrul Finanțelor în urmă cu câteva zile, că “nu există o gaură de 20 de miliarde în buget“, ci a spus că este vorba de o ajustare a cheltuielilor. Statul trebuie să facă economii de 20 de miliarde de lei pentru a putea atinge ținta de deficit bugetar de 4,4%.

“Nu există o gaură de 20 de miliarde în bugetul general consolidat. Bugetul se construiește pe niște estimări, date de Comisia Națională de Prognoză, pe niște creșteri economice care sunt stabilite, un anumit nivel al inflației, care uneori se confirmă, uneori se infirmă”, a spus Lucian Heiuș, la un post TV.

Articolul precedentBNR încearcă temperarea creșterii inflației. Ce se întâmplă cu ratele în euro – Dan Suciu: „Va fi o creştere aici”
Articolul următorNoi reguli pentru asigurarea locuinţei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau