Scandal între giganți: eBay acuză Amazon de practici incorecte

eBay acuză reprezentanții companiei Amazon că au încercat să redirecționeze vânzătorii către ecosistemul sistemul propriu prin intermediul sistemului de mesagerie al eBay.

eBay a trimis o scrisoare către Amazon în care a cerut stoparea practicii presupuse de recrutare după ce a observat că aproximativ 50 de reprezentanți de vânzări ai Amazon din întreaga lume au trimis peste 1.000 de mesaje către vânzătorii de pe platforma sa, conform The Wall Street Journal.

eBay a început să investigheze aspectul după ce un vânzător a anunțat compania în urmă cu aproximativ 10 zile despre cineva care folosea sistemul de mesagerie de pe site-ul eBay pentru a convinge acest vânzător să se mute în ecosistemul Amazon.

În scrisoarea menționată, eBay afirmă că Amazon a încălcat o lege care se referă la infracționalitatea pe calculator, pe lângă propriul acord de utilizare.

„Putem confirma că am descoperit o schemă ilegală și deranjantă din partea Amazon de a a solicita vânzătorilor de pe eBay să se mute pe platforma Amazon”, a declarat un purtător de cuvânt al eBay într-o declarație. „Am cerut ca Amazon sa înceteze activitatea sa ilegală și vom lua masurile corespunzătoare, după cum vom considera necesar, pentru a proteja interesele eBay”.

O purtătoare de cuvânt a Amazon a declarat că investighează acuzațiile aduse.

Ambele companii au fost într-o luptă concurențială acerba de ani de zile din cauza faptului că ambele se bazează foarte mult pe comercianți independenți care vând articole pe site-urile lor. eBay reprezintă doar o platformă ce oferă accesul la piață și nu își vinde propriile mărfuri, în timp ce în ecosistemul Amazon piața este împărțită între Amazon și comercianții afiliați.

Amazon, în ultimii ani, s-a bazat mai mult pe piața sa independentă pentru a-și spori vânzările, deoarece aceste tranzacții sunt de obicei mai profitabile. Amazon încasează, de obicei, un procent de 15% din fiecare vânzare făcută de „independenți”, la care se adaugă costurile pentru publicitate, depozitare și alte taxe din partea comercianților.

În timp ce Amazon a obținut o poziție dominantă în comerțul online cu amănuntul, ajungăn la aproape jumătate din vânzările din Statele Unite, eBay s-a axat, în ultimii ani, pe a se moderniza și pentru a renunța la reputația, uneori slabă, pe care o avea. Astfel, și-a sporit vânzările și baze de clienți, în parte datorită unor campanii de marketing și angajamente agresive, care îi permit să concureze mai bine cu Amazon, cum ar fi transportul gratuit și rapid.

Articolul precedentFondul Proprietatea critică dur proiectul de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții
Articolul următorMulte dintre băncile centrale au intrat la cumpărare de aur. Nu și BNR

Comments are closed.