Începe o săptămână de foc pentru coaliția de guvernare: trebuie să decidă ce se întâmplă cu banii românilor. USR PLUS vrea mai mulți bani pentru ministerele pe care le conduce și e nemulțumit de împărțirea făcută de premier. Spre exemplu, transporturile primesc doar 322 de milioane de lei la rectificare, de 10 ori mai puțin decât a cerut ministrul Cătălin Drulă. Pe de altă parte, Cîțu îi critică pe miniștri și e posibil să avem și remanieri în curând.

Premierul ar urma să prezinte săptămâna aceasta o primă versiunea a rectificării bugetare, după ce marți vor avea loc noi discuții în coaliție privind sumele și modul în care vor fi repartizate. În total, ministerele au cerut un plus de 40 de miliarde de lei, în condițiile în care suma maximă avută la dispoziție este de 9 miliarde. Potrivit datelor apărute deja în spațiul public, sunt 4 ministere care ar urma să beneficieze de majorări ale sumelor de bani:

Ministerul Sănătăţii, plus 3,5 miliarde de lei

Ministerul Dezvoltării, plus 1,8 miliarde de lei

 

Pe de altă parte, Ministerul Muncii ar urma să piardă 2,7 miliarde de lei.

O nemulțumire a miniștrilor USR Plus este legată de banii repartizați ministerul Transporturilor, dar și de comentariile premierului Florin Cîțu la adresa lui Cătălin Drulă. Săptămâna trecută, șeful guvernul a afirmat că, „teoretic, de la Ministerul Transporturilor ar trebui să se ia bani la rectificare, nu să se dea”. În schimb, liderii USR Plus s-au declarat mulțumiți de activitatea lui Drulă la Transporturi.

Există nemulțumiri și in cazul desființării Secției Speciale pentru investigarea magistraților. Premierul e nemulțumit de ministrul Justiției, in timp ce USR ii acuza pe partenerii de la UDMR că blochează demersul.

Articolul precedentSe reiau negocierile privind rectificarea bugetară. Miniștrii USR-PLUS cer mai multe fonduri
Articolul următorMugur Isărescu anunță tăvălugul scumpirilor. Inflația a depășit prognozele, din cauza scumpirii energiei