Producţia industrială a scăzut, în luna august 2019,  atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,0%,
respectiv cu 6,7%, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

În luna august 2019, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 12,8% ca serie brută şi a crescut cu 0,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În perioada 1 ianuarie– 31 august 2019, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2018, producţia industrială a scăzut cu 1,6% ca serie brută şi cu 1,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoareşi de sezonalitate.

În luna august 2019, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 12,8%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-14,8%), industria extractivă (-2,9%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,1%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,1%. Industria prelucrătoare a crescut cu 1,1%, în timp ce industria extractivă și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 4,1%, respectiv cu 1,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 7,0%, ca efect al scăderilor din industria extractivă, respectiv producţia şi furnizarea de energie electrică  şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,0% fiecare) precum și din industria prelucrătoare(-6,6%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 6,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-8,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,9%) și
industria prelucrătoare(-4,1%).

Articolul precedentSaxo Bank, prima bancă străină care introduce tranzacționarea forward pentru leul românesc
Articolul următorAvantajele procedurilor simplificate de vămuire