Săptămână de foc. Miniștrii Cabinetului Orban II vor fi audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului. PSD vrea vrea să fie „neiertător” la audieri. Primul care va veni în fața parlamentarilor este ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. PSD nu scapă din ochi portofolii cheie, precum Ministerul Muncii și Ministerul Justiției. Nu uită nici gafele făcute de miniștri. La prima învestitură 3 din 16 propuneri au primit aviz negativ. De această dată numărul miniștrilor care pică testul în comisii ar putea spori. 

Dacă în trecut am asistat la audieri maraton, pentru învestirea Guvernului Orban 2 conducerea Parlamentului, dominată de PSD, a stabilit trei zile de audieri. Ludovic Orban propune Parlamentului aceiași miniștri.

Premierul interimar și, totodată, desemnat le-a cerut membrilor Cabinetului său să fie la înălțime. Liberalii trebuie să vorbească în comisii despre „stricăciunile” pe care au fost nevoiți să le îndrepte.

 PSD privește cu interes ministere cheie precum Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Ministerul Justiției.

Împrumuturile externe, creșterea deficitului bugetar, majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor, dar și desființarea Secției pentru anchetarea magistraților sunt teme fierbinți care au stârnit adesea controverse între PNL și PSD.

Miniștrii de resort vor fi taxați dur de social-democrați care dețin majoritatea în mai multe comisii parlamentare.

Nu vor fi uitate nici gafele făcute de membrii Cabinetului Orban. Ion Ștefan, Bogdan Georghiu și Monica Anisie vor trebui să dea socoteală pentru prestația de la ministerele de resort.

Dacă la prima învestire 3 din cei 16 ministri au primit avize negative. Florin Cîțu, propus la Finanție, Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii și Ion Ștefan, propus la Dezvoltare. De această dată numărul miniștrilor propuși de Orban ar putea spori.

Situația Cabinetului Orban este atipică. Indiferent de avizele care vor fi date în comisii. Cabinetul nu va fi votat în Parlament de liberali și asta pentru că PNL își dorește să declanșeze alegeri anticipate.

„PIETRELE DE ÎNCERCARE” ALE CABINETULUI ORBAN, LA AUDIERI

·       împrumuturile externe, creșterea deficitului bugetar – Ministerul Finanțelor

·       majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor – Ministerul Muncii

·       desființarea Secției pentru anchetarea magistraților  – Ministerul Justiției

Sursa: Realitatea Plus

Articolul precedentGeorge Vulcănescu: O floare și doi grădinari
Articolul următorMăsură EXTREMĂ. China CURĂȚĂ banii pentru a stopa epidemia de CORONAVIRUS