Salarii bănci. Angajații cu vechime în sistemul bancar nu pot fi concediați fără să primească 4 salarii nete compensatorii. Prevederea a fost negociată de sindicate cu patronatul bancherilor.

Salarii bănci. Bancherii reuniți în cadrul Consiliului Patronatelor Bancare (CPBR) au negociat cu sindicaliștii primul contract colectiv de muncă, după aproape 12 luni de discuții și negocieri.

Salarii bănci. Sindicatele din sistemul bancar au obținut un salariu minim de 2.500 de lei pentru funcționarii din bănci. La concediere, angajații din bănci primesc mai multe salarii compensatorii.

Salarii bănci. Sindicatele au reușit să negocieze stabilirea unui prag minim al salariilor compensatorii, astfel: intre 1-5 ani vechime- se acordă un salariu compensatoriu. Între 5-10 ani, două salarii compensatorii, între 10-15 ani vechime, iei trei salarii iar peste 15 ani vechime- 4 salarii.

Salarii bănci. Nemulțumirile interne din bănci sunt legate de nivelul salarial, de programul de lucru mult prelungit și de insuficienta contribuție a șefilor de bănci la plata pregătirii continue a salariaților.

Salarii bănci. Deși media salariilor din bănci era, potrivit INS, de 4.600 de lei net, aceasta e înșelătoare, întrucât președinții de bănci au salarii de 20-30.000 de euro lunar, directorii de câteva mii de euro lunar, iar angajații care lucrează cu publicul nu iau peste 2000 de lei decât în rare situații, potrivit Hotnews.ro. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat recent că bancherii nu au avut grijă ca funcționarul de la front office – cel care este în relație directă cu consumatorii- să fie mai bine plătit.

Articolul precedentFabrica de bani a Europei se închide. Ce urmează de azi încolo
Articolul următorAplicaţie pe mobil pentru compararea preţurilor la energie şi gaze