Acţiunile de control ale inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, desfăşurate pe litoral, au continuat la unităţile de alimentație publică din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Verificările, au vizat, în săptămâna 9 – 13 august, 203 unități de alimenație publică(restaurante,braserii,fast-food,baruri,beac baruri

În urma acestor controale au fost date 34 de amenzi contravenționale în valoare de 233.200 de lei și a fost suspendată temporar activitatea unui restaurant.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 16,6 kg produse alimentare care au fost dirijate pentru distrugere prin incinerare.

“Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor (15, în valoare totală de 141.200 de lei), urmate de unități de tip fast-food (5, în valoare totală de 18.600 de lei), baruri (3, în valoare de 30.000 de lei), unități de tip bufet (3, în valoare de 30.000 de lei), laboratoare patiserie (2, în valoare de 2.400 de lei), braserii (2, în valoare de 2.400 de lei), rulote de tip fast-fost (2, în valoare de 15.000 de lei), beach-bar (1, în valoare totală de 10.000 de lei) și o tonetă de înghețată (valoare 1.200 de lei),” menționează ANSVSA.

Cele mai frecvente abateri constatate au fost:manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea neconformă a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCe a uitat Florin Cîțu să spună în discursul său „wow”. Cine achită nota de plată a creșterii economice
Articolul următorDan Vîlceanu a fost VALIDAT în BPN pentru funcția de ministru al Finanțelor – Ce urmează

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau