Liderul pieţei distribuitoare de carburanţi, OMV Petrom, a scumpit vineri benzina cu 3 bani/l şi motorina cu 5 bani/l pentru prima dată în această săptămână în care a efectuat ieftiniri marginale, probabil ca urmare a aprecierii cotaţiilor internaţionale ale petrolului din ultimele zile. În pofida scumpirii de vineri, preţul motorinei a scăzut în ultima lună cu 55 de bani/l, iar cel al benzinei cu 42 de bani, conform Profit.ro. 

În urma deciziei OMV Petrom de a majora preţul motorinei standard cu 5 bani/l, iar pe cel al benzinei standard cu 3 bani/l, dieselul se poate cumpăra cu 6,43-6,46 lei/l în staţiile Petrom şi cu 6,51-6,54 lei/l în cele OMV, iar benzina cu 6,38-6,44 lei/l, respectiv 6,49-6,53 lei/l.

Deocamdată, Lukoi a păstrat aceleaşi preţuri de marţi, când a ieftinit benzina cu 4 bani/l, iar motorina cu 5 bani/l: de 6,34-6,39 lei/l, în cazul benzinei şi de 6,40-6,43 lei/l în cel al motorinei.

Preţurile din staţiile Rompetrol şi MOL sunt cu 6 bani/l inferioare celor din staţiile OMV, ceea ce sugerează că în următoarele ore şi companii controlate de statul maghiar, respectiv kazah, vor efectua scumpiri, notează Profit.ro.

Articolul precedentVICTORIE PENTRU REALITATEA PLUS! Emisia NU va mai fi întreruptă! Anca Alexandrescu: „Libertatea presei trebuie să învingă!”
Articolul următorBugetul pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost epuizat în primele nouă minute