De azi, cei care vor să îmbunătățească eficiența energetică a locuinței pot depune cereri de accesare a unor finanțări nerambursabile ce acoperă 60% din costul lucrărilor, dar nu mai mult de 70.000 de lei. Programul „Casa Eficientă Energetic” este gestionat prin Administrația Fondului Energetic.

În categoria îmbunătățilirlor energetice sunt incluse izolarea termică a pereților, a acoperișului, înlocuirea tâmplăriei exterioare sau modernizarea sistemelor de încălzire.

Pentru a depune o cerere de finanțare, solicitantul trebuie să îndeplinească, cumulativ, o serie de condiții: să fie proprietar/coproprietar al imobilului, să aibă acordul tuturor celorlați coproprietari, să nu aibă restanțe către stat și să nu fi fost condamnat pentru infracţiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă. La fel de important este faptul că programul se adresează exclusiv celor care locuiesc în imobile cu cel mult 3 etaje.

La fel de important este și faptul că decontarea se face după semnarea contractului de reabilitare termică, singurele sume decontate în avans fiind cele legate de obținerea certificatelor solicitate pentru înscrierea dosarului.

Înscrierea în program se poate face online AICI, iar AICI găsiți toate detaliile și cele mai frecvente întrebări legate de program.

Articolul precedentAmenzi de peste 3,2 milioane de lei aplicate de Inspecția Muncii
Articolul următorKlaus Iohannis și Ludovic Orban, la inaugurarea metroului din Drumul Taberei