Rusia a anunţat sâmbătă că îşi suspendă participarea la acordul ce asigură continuarea exporturilor de cereale ucrainene, vitale pentru aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, după atacul cu drone care a vizat în timpul dimineţii nave ruseşti în Crimeea, informează France Presse.

„Având în vedere actul terorist efectuat de regimul de la Kiev cu participarea unor experţi britanici împotriva navelor Flotei Mării Negre şi a navelor civile implicate în securitatea coridoarelor cerealiere, Rusia îşi suspendă participarea la implementarea acordului asupra exportului de produse agricole din porturile ucrainene”, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe canalul Telegram.

Acordul de la Istanbul acoperă un interval de patru luni, după care poate fi reînnoit. Rusia și Ucraina au fost de acord să respecte un coridor de navigație securizat prin Marea Neagră, liber de orice activitate militară. Vapoarele cu grâne sunt inspectate la sosire și plecare în Turcia. De aici, grânele ucrainene  pleacă prin Marea Marmara mai departe spre Mediterana și porturile de destinație.

Articolul precedentConsumul crește, venitul disponibil scade
Articolul următorRomânii se tem să-și mai cumpere locuințe. Scădere semnificativă a pieței imobiliare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau