Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, i-a anunțat pe reprezentanţii celor mai importante companii din domeniul infrastructurii rutiere că vor avea bani pentru continuarea proiectelor începute, dar dacă nu-și fac treaba, rămân fără contracte și sunt sancționați.

Drumarii s-au plâns că au mari probleme în relația cu statul și au indicat întârzierea cu care se emit autorizațiile de construire, întârzierea exproprierilor și litigiile prelungite legate de acestea, precum şi întârzierea în decontarea lucrărilor.

Rovana Plumb a promis că ministerul Transporturilor şi companiile din subordinea își vor respecta promisiunile, dar le-a cerut și constructorilor să facă același lucru. „Nu vă ascund că, dacă se constată întârzieri din vina dumneavoastră, nu vom ezita să reziliem contractele şi să activăm toate căile legale pentru recuperarea prejudiciului. Avem bani să dezvoltăm infrastructura, avem bani pentru autostrăzi, dar vrem lucrări de calitate. Cu cât construiţi mai mult şi mai repede cu atât vom avea şi un grad de absorbţie al fondurilor europene mai mare”, le-a transmis constructorilor Rovana Plumb.

Pentru a se asigura că lucrările se încadrează în termene, ministrul interimar vrea să înființeze comandamente permanente care să monitorizeze șantierele de infrastructură.

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a declarat la dezbaterile din comisiile de specialitate asupra proiectului de buget al Ministerului Transporturilor că anul acesta vor putea fi daţi în trafic 180 de kilometri de autostradă.

 

Articolul precedentDe ce „taxa pe lăcomie” NU poate fi legată de ROBOR. Explicația BNR
Articolul următorDeloitte: Directorii financiari din România se așteaptă la prețuri mai mari în 2019