Romgaz vrea să iși recupereze banii de la o companie de stat care supraviețuieste cu…voturi

Producătorul de gaze Romgaz are de încasat datorii restante de peste 16 milioane de lei de la Electrocentrale Constanţa şi avertizează asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale dacă nu primeşte banii, potrivit unui comunicat al companiei.

„Romgaz a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017, în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante. Până în prezent, facturile aferente consumului, la data de 30 iunie 2018, se ridică la suma de peste 15,76 milioane lei, din care datoria restantă, facturată, este de 1,158 milioane de lei”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Romgaz, cu acordul Consiliului de Administraţie, a eşalonat aceste datorii restante, prin convenţie încheiată în luna aprilie a acestui an, iar datoriile au ajuns în prezent la peste 16,28 milioane de lei.

Din aceste datorii, până la 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanţa a achitat 1,271 milioane de lei reprezentând primele două rate de eşalonare şi parţial a treia rată, la care se adaugă dobânzile aferente.

La data de 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanta avea de achitat 1,158 milioane de lei reprezentând restanţa la a treia plată, conform convenţiei amintite. De asemenea, erau înregistrate restanţe şi către compania de distribuţie a gazelor naturale.

Totodată, în lunile iunie şi iulie ale anului curent, deşi a fost notificată, Electrocentrale Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată în avans, conform prevederilor contractuale în vigoare.

„Romgaz subliniază că, în lipsa plăţilor imediate a datoriilor conform contractului, va fi obligată să sisteze livrările de gaze naturale către Electrocentrale Constanţa. Romgaz îşi manifestă în continuare disponibilitatea şi sprijinul de a fi găsite soluţii astfel încât să fie respectate prevederile contractuale conform legislaţiei în vigoare”, se mai arată în comunicat.

La Bursa de Valori București, cotația Romgaz a închis, în sesiunea de marți, la 32,4 lei pe acțiune, la același nivel față de referința sesiunii precedente.

Articolul precedentDispută între asiguratori și patronii de service auto pe tema RCA
Articolul următorAdrian Vasilescu: România nu putea aplica o terapie de șoc după Revoluție, din cauza datoriei externe

Comments are closed.