Producătorul român de gaze Romgaz se implică în Coridorul sudic de gaze, conducerea companiei semnând o “Scrisoare de Intenție” adresată SGC Advisory Council, prezidat de Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. 

 

Șefii Romgaz au reiterat, în Azerbaidjan, suportul pentru dezvoltarea proiectului Coridorului Sudic, „însă cu luarea în calcul a continuării infrastructurii de transport, prin finalizarea Interconectorului Bulgaria -Grecia şi a Proiectului BRUA, în contextul dezvoltării relațiilor cu Azerbaidjan şi a potențialului parteneriat cu compania SOCAR”.

În acest context, Directorul General al Romgaz, Adrian Volintiru, a semnat “Scrisoarea de Intenție” adresată SGC Advisory Council, prezidat de Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.

Prin acest document oficial, Romgaz şi-a exprimat interesul de a analiza oportunitatea de a folosi infrastructura Coridorului Sudic pentru asigurarea siguranței în alimentarea cu gaze naturale şi diversificarea surselor atât pentru țara noastră cât şi pentru țările riverane României.

„Prin semnarea acestui document, Romgaz şi implicit România intenționează sădevină un actor important, cu rol strategic în regiune şi un partener de încredere pentru țările implicate în realizarea acestor proiecte de anvergură. România este deja implicată în dezvoltarea Coridorului Vertical şi este interesată de preluarea unor volume importante de gaz din Coridorul Sudic. În acest context,Romgaz va continua dezvoltarea relațiilor de colaborare cu companii similare, implicate în construcțiaşi exploatarea Coridorului Sudic”, a declarat Adrian Volintiru.

În cadrul vizitei oficiale efectuate de delegaţia Romgaz în Azerbaidjan, au avut loc întâlniri bilaterale cu reprezentanţii companiei SOCAR, în vederea continuării discuțiilor şi stabiliriiliniilor directoare de colaborare pentru perioada următoare.

Reprezentanţii SOCAR şi-au manifestat interesul de a deveni parteneri ai Romgaz în proiecte de interes comun şi de a activa nu doar în România şi Azerbaidjan, ci şi în alte ţări cu potențial pentru ambele companii.

Adrian Volintiru a declarat: „Vizita de la SOCAR, vine în contextul identificării de noi oportunități de colaborare care să confere o poziționare de importanţă strategică pentru România în regiune şi care poate oferi noi oportunități de afaceri pentru Romgaz. Disponibilitatea SOCAR de a identifica împreună cu Romgaz variante de colaborare, confirmă recunoașterea companiei Romgaz ca partener solid în planurile viitoare de dezvoltare regională.”

La cea de-a cincea întâlnire a SGC Advisory Council au participat reprezentanți ai Ministerului Energiei din România, Azerbaidjan, Turcia şi a celorlalte state implicate în proiect,alături de înalți responsabili europeni precum şi de reprezentanți ai Băncii Mondiale, BEI, BERD şi International Finance Corporation (IFC).

Articolul precedentROBOR atinge cel mai mare nivel din ultimele 3 luni
Articolul următorAngajatele din România, hărțuite sexual la locul de muncă