Prețurile benzinei și motorinei au crescut cu peste 40 la sută în ultimul an. Chiar si asa, românii au ajuns să consume zilnic aproximativ 15 milioane de litri de carburant, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Iar acest consum uriaș de benzină și motorină aduce o poluare peste limitele admise de Uniunea Europeană. 

Românii au început să renunțe la mașinile pe benzină și motorină, după ce au crescut prețurile cu aproximativ 2 lei la pompă. Aceștia s-au îndreptat către mașinile electice, hibrid sau folosesc mai des mijloacele de transport în comun.

Ministerul Mediului atrage atenția că Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din țară. 

„Emisiile de carbon sunt extrem de periculoase, acestea sunt generate de arderea combustibilului în motoarele cu ardere internă. Programele care sunt în derulare, Rabla Clasic și Rabla Plus, vin în splrijinul cetățenilor și mediului, dar este nevoie de mai mult. Vedem cum aceste probleme cu canicula sunt generate de problemele climatice și de încălzirea globală”, a declrat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Cele mai poluate zone din țară sunt Capitala, valea Prahovei, valea Oltului, vămile Nădlac și Borș dar și Bacău și Iași. 

CÂȚI LITRI DE CARBURANT CONSUMĂ ROMÂNII ÎNTR-O ZI

Consum de motorină într-o zi – 11.94 milioane litri;
Consum benezină într-o zi – 3.2 milioane litri
Sursa: CNAIR

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentVirgil Popescu, vizită importantă în SUA pentru încă 2 reactoare nucleare – Decizii cruciale pentru independența energetică a României
Articolul următorSeceta face ravagii. Situație disperată și nemaîntâlnită de zeci de ani pentru fermieri români

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau