Grecii, italienii, ciprioţii, bulgarii, spaniolii şi românii sunt cetăţenii europeni care lucrează cel mai mult part-time, deoarece nu şi-au găsit un loc de muncă cu normă întreagă.

 

Grecii, italienii, ciprioţii, bulgarii, spaniolii şi românii sunt cetăţenii europeni care lucrează cel mai mult part-time, deoarece nu şi-au găsit un loc de muncă cu normă întreagă – arată datele publicate astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Astfel, 70% dintre locuitorii Greciei nu au găsit o slujbă cu normă întreagă anul trecut, în top urmează Italia. cu 66%, Cipru – 65%, Bulgaria – 59%, Spania – 56,5% şi România – 54,9%.

La polul opus, cetăţenii din Estonia, Belgia, Cehia, Slovenia şi Olanda găsesc uşor locuri de muncă, prin urmare doar între 6% şi 8% dintre ei lucrează cu jumătate de normă.

Datele Eurostat mai arată că ponderea persoanelor cu vârsta între 20 şi 64 de ani din Uniunea Europeană care lucrau anul trecut în regim part-time reprezenta aproape o cincime din totalul celor care munceau, fiind vorba despre peste 31 de milioane de femei şi aproape 10 milioane de bărbaţi.

Articolul precedentPreţul energiei electrice pe piaţa bursieră atinge maximul istoric de 750 de lei pe MWh
Articolul următorEnel vrea să reducă cu 70% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030