O gospodărie din patru nu putea face față cheltuielilor cu venitul total net realizat, anul trecut, reiese dintr-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS). De asemenea, dintre acestea, 2 din 5 au probleme cu plata la timp a întreținerii locuinței, aproape 15% cu energia electrică, 8,2% cu telefonul, 7,7% – abonamentul radio-TV.

Dintre cele care nu au putut face față cheltuielilor cu venitul total net realizat, 8 din 10 nu au putut cumpăra produse alimentare suficiente pentru asigurarea hranei, scrie Hotnews.ro

  • Una din zece a apelat la economii pentru a face față cheltuieilor curente
  • Una din zece a făcut muncă suplimentară
  • Una din zece a apelat la ajutoare financiare, fără obligaţia de restituire, de la rude, prieteni.
  • Șapte din zece nu au apelat la alte surse, probabil pentru că nu au avut de unde.
  • Nici în rândul gospodăriilor care pot face faţă cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat (trei din patru) situația nu este prea roză.

Doar una din cinci și-a putut permite un concediu în afara casei, una din trei – cumpărarea de haine noi. Procente mai mici sunt la înlocuirea mobilei uzate – 6,3%, cumpărarea de produse electrocasnice – 16%, vizionarea unor spectacole de teatru, cinema – 11%, cumpărarea de cărți – 15%. Aproape jumătate dintre gospodării nu și-au permis niciuna dintre cele de mai sus (vacanță, înlocuirea mobilei, produse electrocasnice etc.) din cauza economiilor prea mici.

Articolul precedentANRE a decis: Se ieftinesc gazele de la 1 iulie!
Articolul următorConsiliul Concurenţei a autorizat preluarea Leumi Bank Romania de către First Bank