Românii își vor putea amâna ratele cu până la 9 luni. Proiectul Ordonanței de urgență a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor și ajunge pe masa Guvernului. 

Vor putea să ceară amânarea ratelor românii și firmele care vor declara pe proprie răspundere că în ultimele 3 luni cheltuielile le-au crescut cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pot solicita amânarea la plată doar pentru creditele pentru care nu au înregistrat restanțe în ultimele 6 luni. Atenție, dobânda datorată pentru lunile în care ratele au fost amânate se va adăuga la datoria pe care debitorii o au față de bancă.

Analiștii avertizează că la finalul perioadei în care au fost scutiți de plata ratelor, românii vor datora băncilor mai mulți bani, și asta pentru că dobânzile vor crește.

Articolul precedentScumpirea carburanților nu se oprește la 10 lei, se va ajunge la 12 lei/litru. Scenariu-bombă la „Culisele Statului Paralel”
Articolul următorMai multe magazine dintr-un mall bucureștean, închise temporar. Ce nereguli au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorilor