Românii iau viteză pe Internet. Cei mai rapizi furnizori

Vitezele medii de download și upload pentru internetul fix au crescut anul trecut cu 18% față de anul 2016, conform testelor efectuate de ANCOM.

Vitezele medii de download au ajuns la 112,1 Mbps (186,6 Mbps pentru conexiunile de tip fir și 61,26 Mbps pentru conexiunile de tip wireless), conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România elaborate pe baza testelor realizate pe Netograf.ro – aplicația ANCOM pentru testarea calității serviciului de internet.

Viteza medie de upload la nivel național a ajuns la 93,1 Mbps pentru serviciul de acces la internet la punct fix (146,46 Mbps pentru conexiunile de tip fir și 56,63 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

Conform rezultatelor testelor realizate în cadrul Netograf pe parcursul anului 2017 pentru serviciul de acces la internet la puncte mobile, viteza medie de download la nivel național este 20,44 Mbps, în timp ce viteza medie de upload este 9,08 Mbps.

În topul vitezelor medie/furnizor internet fix, primul loc este deţinut de Orange (download 300,45 Mbps/upload 269,56 Mbps), urmată de RCS&RDS (download 220,14 Mbps/upload 200,4 Mbps) şi NextGen Communications (download 128,63 Mbps/upload 148,62 Mbps).

Raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la internet în anul 2017 oferă și informații cu privire la întârzierile de transfer a pachetelor de date atât pentru furnizorii de servicii de acces la internet fix, cât și pentru furnizorii de servicii de acces la internet mobil, defalcate pe județe, variațiile întârzierilor de transfer a pachetelor de date, precum și informații legate de termenele necesare pentru furnizarea serviciului de acces la internet, termenele de remediere a deranjamentelor, și frecvența reclamațiilor utilizatorilor și termenul de soluționare a acestora.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Articolul precedentFEI, prin Grupul Erste, acordă 50 milioane euro proiectelor cu impact social
Articolul următorUE are și indicatori care țin cu Guvernul. Administrațiile publice cresc consumul individual efectiv

Comments are closed.