Guvernul intenționează să majoreze cu 50% punctajul lunar pentru calculul pensiei în cazul celor care au îndeplinit stagiul minim de cotizare şi aleg sa rămâna în activitate, potrivit Realitatea Plus.

Guvernul ia în calcul să modifice legislația și în ceea ce privește cumulul pensiei. Mai exact, pensia anticipată sau pensia anticipată parțială să poată fi cumulată cu veniturile provenite din activități pofesionale desfășurate în spațiul privat.

În momentul de față, pot fi cumulate veniturile provenite din activități independente, însă pensia anticipată sau pensia anticipată parțială nu poate fi cumulată cu veniturile obținute în baza unui contract individual de muncă.

Totodoată, OUG prevede stimularea rămânerii în activitate și după vârsta standard de pensionare. Cei care fac acest lucru și contribuie în continuare la sistemul de pensii vor primi la punctajul lunar 50% pentru perioada în care au lucrat.

Documentul, care este disponibil în video-ul de mai jos, a apărut în spațiul public pe surse. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, neagă existența sa.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMinisterul Economiei a deblocat plăţile la Măsura 2 – Granturi de capital de lucru
Articolul următorCapitala Italiei este la un zbor distanță față de Satu Mare | Zbor direct Satu Mare – Roma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau