România riscă să piardă peste 1,3 miliarde de euro dacă nu taie urgent pensiile speciale! Proiectul se află în Parlament de mai bine de un an, însă coaliția încă negociază pe amendamente. Președintele PNL Nicolae Ciucă susține că reforma va fi adoptată în maximum două săptămâni. 

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a precizat că în supraimpozitarea va fi aplicată tuturor categoriilor de pensii în baza unor legi speciale, inclusiv celer militare. Până la 1 noiembrie Puterea vrea să treacă de Parlament proiectul de lege.

Nicolae Ciucă a confirmat că una dintre modificările la legea pensiilor speciale este cea legată de schimbarea procentului în ceea ce privește supraimpozitarea. Întrebat de alte modificări, șeful Senatului a precizat. „Sunt chestiuni legate de timpii prin care se ajunge la corelarea între vechimea minimă și vechimea maximă”.

Chestionat dacă va mai fi acea perioadă de grație de 5 ani sau va ajunge la 3 ani, în ceea ce privește condițiile pentru pensionare, Nicolae Ciucă a punctat: „Este o discuție pe care urmează să o finalizăm. nu s-a luat încă decizia fiunală pe această speță. așa cum am văzut că există disponibilitate din partea tuturor instituțiilor, o vom rezolva și pe aceasta”.

Articolul precedentDezvăluiri incendiare la Culisele Statului Paralel: adevărul zdrobitor despre investițiile din Deltă. Partidele politice își ascut armele
Articolul următorIpocrizia soluției politice a luat sfârșit. Război în Gaza