România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar.

Conform acestor date, producţia industrială a crescut cu 0,8% în zona euro şi cu 0,7% în UE, în luna februarie comparativ cu luna ianuarie. Statele membre cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale au fost: Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%), Letonia (2,9%) şi România (cu un avans de 2,7%).

În ritm anual, luna februarie 2024 comparativ cu luna februarie 2023, producţia industrială a scăzut cu 6,4% în zona euro şi cu 5,4% în Uniunea Europeană. Printre ţările membre cu scăderi ale producţiei industriale se numără şi România, cu un declin de 2%. În rândul celor 27 de state membre UE, cele mai semnificative scăderi în ritm anual ale producţiei industriale au fost înregistrate în Irlanda (minus 36%), Belgia (minus 12,7%) şi Bulgaria (minus 8,4%).

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că în România, în februarie 2024, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă, atât ca serie brută (+10,8%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,7%). Raportat la luna februarie 2023, producţia industrială a crescut în februarie 2024 cu 0,2% ca serie brută şi a scăzut cu 2,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Articolul precedentBătaie pe deficitul României din PIB. Cât va fi: 6,4 sau 6,5%?
Articolul următorRomânia rămâne „suverană”. S&P reconfirmă ratingul României şi perspectiva stabilă