Controverse uriașe legate de cerealele ucrainene. În timp ce guvernanții spun că niciun bob nu a fost comercializat pe teritoriul țării noastre, oficialii de la Kiev se laudă cu faptul că România e cel mai mare importator. Mai mult, autoritățile vin și cu un raport care arată că România a importat cele mai multe cereale, fiind urmată de China. Recent, inclusiv Klaus Iohannis susținea că pe teritoriul țării cerealele ucrainene sunt doar tranzitate. 

Klaus Iohannis e contrazis chiar de la oficialii de la Kiev. Un raport făcut de Centrul ucrainean de Cercetare arată că România a fost cel mai mare importator de produse agricole din Ucraina. Același raport arată că țara noastră a importat produse în valoare de 2,8 miliarde de dolari în 2023. Aceasta este urmată în top de China și de Turcia.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu susține că din luna octombrie a anului trecut pe teritoriul țării nu au mai fost comercializate cereale din Ucraina.

Declarațiile se bat cap în cap. Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că cerealele se vând, însă cel mai mult pe piața neagră. Liderul PNL mai spune și că în România intră zilnic 450 de camioane cu cereale și ies 350, 100 rămân așadar în țară. 

Citește și Ciolacu: Nu rămâne nicio boabă de cereale ucrainene în România. Dacă s-a întâmplat, nu o să se mai întâmple

Vezi și Klaus Iohannis, prima reacție la chinurile fermierilor, după 3 săptămâni. Sfidare totală: Hai să NU vorbim despre protestele din oraș!

Articolul precedentPiețele din București, invadate de samsari. Cum sunt sfidați românii și producătorii cinstiți? Reportaj CARAVANA ROMÂNIA SUVERANĂ – VIDEO
Articolul următorFermierii adunați la Afumați renunță la protest, după întâlnirea cu Marcel Ciolacu. Ce le-a promis premierul?