România a trimis marți, la Bruxelles, prima cerere de plată din PNRR – 3 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a transmis, marți, Comisiei Europene, prima cerere de plată din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro. Din această sumă, 2,03 miliarde euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil, iar 0,90 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut. Cererea a fost semnată alături de ministrul Finanțelor – Adrian Câciu.

„Ne-am respectat angajamentul de a trimite astăzi, 31 mai, Comisiei Europene prima cerere de plată în vederea încasării fondurilor PNRR alocate pentru țintele și jaloanele îndeplinite la sfârșitul anului trecut. Doresc să le mulțumesc tuturor miniștrilor pentru efortul depus”, a declarat ministrul Marcel Boloș. 

Din suma solicitată spre rambursare prin cererea de plată, România va încasa 2,56 miliarde euro, valoarea ce rezultă după deducerea prefinanțării primite până în prezent. Concret, din componenta de granturi va fi rambursată o sumă de 1,77 miliarde euro, iar din cea aferentă împrumuturilor 0,78 miliarde euro.

Comisia Europeană are o perioadă de două luni pentru verificarea cererii de plată, perioadă în care mai poate solicita informaţii dacă va considera că mai sunt necesare pentru definitivarea verificărilor.

Amănunte, AICI

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCiolacu îi amenință pe miniștrii care nu performează că „pleacă acasă”
Articolul următorCresc salariile bugetarilor: Salariile din Transporturi și Cultură, majorate cu 15% pentru ”complexitatea muncii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau