Compania aerospațială ROMAERO trebuie să plătească despăgubiri uriașe unui om de afaceri. Este vorba de peste 17 milioane de euro, potrivit unei decizii a Curții de Apel București. 

Totul vine după ce omul de afaceri a cerut, în urmă cu mai bine de 15 ani, modernizarea unui avion. Aeronava a fost realizată după modelul cerut, însă nu s-a ridicat niciodată de la sol. Astfel, bărbatul nu a mai putut beneficia de servicii și nici de recuperarea banilor.

Între timp, Romaero și-ar fi pierdut dreptul de a susține aceste modificări, iar producătorul american al avionului nu le-a validat.

Decizia Curții de Apel nu este una definitivă, însă dacă devine executorie, compania va fi la un pas de faliment. Chiar și în acest moment Romaero înregistrează datorii istorice de peste 700 de milioane de lei, precum și alte restanțe, inclusiv la plata salariilor către angajați pe ultimele patru luni. 

Articolul precedentVești bune pentru români – A scăzut semnificativ inflația – Cu toate astea, alimentele continuă să se scumpească
Articolul următorA fost publicat bugetul pentru 2024 – Cum se împart banii românilor