ROBOR, la casele de pariuri. Cine câștigă, jucătorii sau Guvernul?

O companie de pariuri sportive a lansat o ofertă specială privind nivelul indicelui ROBOR la 3 luni, care influențează dobânda la creditele în lei.

Pariorii pot miza că indicele la 3 luni va atinge nivelul de 3,5% până la 31 iulie, iar până la finalul anului va atinge pragul de 4%, transmite Mediafax.

Compania oferă o cotă de câştig de 1,40 pentru persoanele care pariază că ROBOR la 3 luni va ajunge la 3,5% până la finalul lunii iulie şi una de 2,75 pentru cei care vor preconiza că indicele nu va atinge acest prag, până la 31 iulie.

De asemenea, pariorii care vor alege să mizeze pe faptul că ROBOR la 3 luni va ajunge să atingă 4% până la 31 decembrie 2018, vor avea o cotă de câştig de 2,5, iar cei care vor paria că nu va atinge acest nivel, vor avea o cotă de 1,5.

Indicele ROBOR a avut o evoluție diferită marți în funcție de perioada de timp. Astfel, pentru perioadele până la 3 luni, ROBOR a crescut pe toată linia, pentru ca la peste șase luni, inclusiv, să înregistreze mici scăderi.

Indicele ROBOR la 3 luni s-a apreciat până la 3,42%, față de 3,41% luni, arată datele comunicate de Banca Națională a României (BNR). Este cel mai ridicat nivel înregistrat din februarie 2014.

BNR a atras luni din piață de la băncile comerciale 75 milioane lei, la dobânda de 2,5%, pe o perioadă de o săptămână, dar în același timp a eliberat 11 miliarde lei atrase prin operațiunea similară desfășurată pe 16 iulie, mai arată datele comunicate de BNR.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, declara la începutul lunii iulie că evoluţia indicilor ROBOR este influenţată şi de reacţiei pieţei, a mediatizării excesive a subiectului şi de dispariţia lichidităţilor din piaţă – din acest ultim punct de vedere referindu-se strict la colectarea taxelor şi impozitelor şi repunerea ulterioară a banilor în circulaţie. „Deciziile nu sunt ale noastre, sunt decizii ale pieţei”, spunea Isarescu.

Articolul precedentLeul își revine din anemie, îndopat de BNR cu vitamine
Articolul următorMFP, BNR, ARB și ASF vor să-i învețe pe români cum să-și administreze sărăcia

Comments are closed.