Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut luni, la 3,19%, de la 3,20% vineri, arată datele publicate vineri de BNR.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a coborât la 3,43%, faţă de 3,45 % în ultima zi a săptămânii trecute.

Indicele ROBOR la 9 luni, a scazut la 3,51% de la 3,52 cât era vineri. La fel și indicele ROBOR la 12 luni care a scăzut la 3,58%.

Azi este scadența operațiunii repo, prin care BNR oferă băncilor lichiditate pentru 7 zile contra titluri de stat de 12,24 miliarde lei. Micșorarea dobânzilor în aceste condiții sugerează o nouă injecție de lichiditate pe piața bancară.

Tot azi, Ministerul de Finanțe s-a împrumutat printr-o emisiune de titluri de stat cu scadența la doi ani, în valoare totală de 690 milioane lei. Randamentul emisunii este de 3,75% pe an, iar rata cuponului de 2,3% pe an.

Articolul precedentSeptembrie, o lună bună pentru vânzările din industrie. Creștere de 12,9% față de primele nouă luni din 2017
Articolul următorMai bine acasă. Voucherele au scăzut cu 30% cererea pentru Revelioanele exotice

Comments are closed.