Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,06%, cel mai mare nivel din ultimele două luni, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR).

Miercuri, ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,04%. Joi, acesta a ajuns la 3,06%, cel mai mare nivel din 11 octombrie, când a fost tot 3,06%.

ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,13% la 3,12%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

Articolul precedentAngajații din domeniul financiar au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultimele trei luni
Articolul următorCresc impozitele pe clădiri cu 60%?