Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României au scăzut, în luna august, cu 481 milioane euro, faţă de nivelul de 36,249 miliarde de euro, la finele lunii iulie, arată datele publicate marți de BNR.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,497 miliarde euro.

Per ansamblu, rezervele internaţionale ale României, adică valute plus aur, au scăzut cu 543 de milioane de euro, până la 41,265 miliarde de euro.

În cursul lunii august au avut loc intrări de 1,36 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele şi ieşiri de 1,841 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele, potrivit datelor Băncii Centrale.

 

Pentru luna septembrie, plăţile scadente în contul datoriei publice, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 2,17 miliarde de euro.

 

 

Articolul precedentOrban, despre creșterea pensiilor: ”Începând de azi cresc pensiile. Guvernul a descis creșterea punctului de pensie”
Articolul următorDezvăluiri bombă din Republica Ploiești: Reglări de conturi în stil MAFIOT. Înregistrare din biroul pesediștilor. Cum a fost anihilată caracatița politică