Este ședință de urgență la Ministerul de Finanțe! Reprezentanți din Ministerul Energiei și ANRE au fost convocați de urgență să discute despre noile măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate astăzi. Totul în contextul în care furnizorii avertizează că vom sta în frig, la iarnă, pentru că vom rămâne fără bani de gaze.

Ministerul Energiei nu este de acord cu propunerea din ultimul proiect de act normativ de reducere a cheltuielilor bugetare elaborat de Miniterul Finanțelor, prin care se limitează plata datoriilor către furnizorii de electricitate și gaze, și cere se se renunțe la articolul în cauză.

„Se propune modificarea prevederilor art. 9 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 27/2022, cu modificările și completările ulterioare, în sensul clarificării faptului că plata sumelor se realizează în limita disponibilului din Fondul de Tranziție Energetică”, scrie în nota de fundamentare a unui nou proiect de Ordonanță de Urgență elaborat de Finanțe.

Proiectul de hotărâre va fi dezbătut astăzi, în ședință de Guvern, la ora 11.00.

 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentBursa locurilor de muncă pentru absolvenţi se desfășoară în 66 de locaţii
Articolul următorMarcel Boloş, despre deficitul bugetar: „Ţinta pe care o urmărim e 5,5% din PIB. E nevoie de controlul strict al cheltuielilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau